Publisert: 6 November, 2017 kl.
Redigert: 6 November, 2017 kl. 18:36

Vi er fri!

6

November, 2017

Skrevet av: Miriam Skjeggestad

Jeg har vokst opp i en kristen familie. Allikevel måtte jeg en gang ta et valg om jeg trodde eller ikke. Som liten hadde jeg ingen relasjon til Gud og følte at han var fraværende i mitt liv. Da jeg var 11 år gammel deltok jeg på en kristen festival der jeg for første gang fikk oppleve Guds enorme kjærlighet, og jeg erfarte at Gud er like levende i dag, som for 2000 år siden. Fra den dagen har jeg vært en etterfølger av Jesus, og bygget en relasjon med ham gjennom livet mitt.

Et av mine største problemer som yngre var at jeg ikke fattet Guds store kjærlighet og nåde, og det tror jeg det er flere som kan kjenne seg igjen i. Jeg er et menneske og jeg har syndet. Gjennom ungdomstiden var jeg mye i konflikt med meg selv om dette. Hadde jeg gjort noe dumt som å ha løyet eller baksnakka, følte jeg automatisk at Gud var sint på meg, og ikke lenger ville være med meg. Det kan ofte føles ut som om Gud forandrer seg eller endrer mening om deg. Det gjør han ikke. Det er du som forandrer deg, både på godt og vondt. Gud er der alltid, men fordi han ønsket at vi skulle få erfare ekte kjærlighet sammen med han, så måtte vi få fri vilje til å velge det vi vil. Om du hadde blitt tvunget til å elske noen, hadde du klart det da? Jeg tror de fleste av oss hadde slitt med det, og det vet Gud. Derfor er det opp til oss å velge han.

«Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja til evig tid» Hebreerne 13:8

Miriam har over flere år vært et sprudlende smil i Frikfamilien!

Da jeg var 16 skjedde det en hendelse i mitt liv som viste meg tydelig at Gud alltid er der. Jeg hadde gått i Frik i litt over ett år, og jeg hadde nylig blitt med som medarbeider. Jeg var stolt over arbeidet jeg fikk være med på, og jeg elsket hvordan det å bidra virkelig brakte meg inn i kjernen av Frik. Jeg hadde lyst å lære mest mulig om Gud, og vennene jeg hadde fått på Frik gjorde fredagene til den beste dagen i uka. Livet mitt var omtrent sånn som jeg ønsket det skulle være, men etter hvert begynte jeg å kjenne på en frykt inni meg. Jeg visste ikke hva jeg var redd for, men denne frykten vokste i meg, og gjorde at jeg ikke lenger klarte å være den jeg ønsket å være. Jeg begynte å skulke skolen, og dagene ble brukt på badegulvet der jeg gråt til jeg kastet opp. Jeg hadde fått angst.

Jeg ba mye til Gud i denne perioden, og jeg forstod ikke hvorfor jeg ikke ble bra. Jesus sa «Jeg er med deg alle dager inntil verdens ende», hvorfor føltes det absolutt ikke sånn ut da? Jeg følte meg så liten og ubetydelig, men noe jeg nektet å gi opp var lederskapet mitt i Frik. Det var mitt hjem, og jeg var fast bestemt på angsten ikke skulle få drive meg vekk derfra!

“Jeg hadde fått angst.”

Så var det en kveld jeg stod bakerst i salen og ba; «Gud, kan ikke du bare ta vekk angsten min?» Mens jeg stod og tenkte på dette hørte jeg plutselig lovsangerne begynne å synge: «I’m no longer a slave to fear, I am a child of God» og jeg fikk et sterkt inntrykk av at jeg skulle gå til forbønn. Jeg gikk bort til en av forbederne, og for første gang på mange måneder fikk jeg fortalt noen hvordan jeg hadde det. Vi ba sammen, og det føltes så bra, men angsten slapp ikke taket i meg. «For hvor to eller tre er samlet i mitt navn, der er jeg midt iblant dem» Matteus 18:20

Dagen etter våknet jeg av en stemme som sa navnet mitt. Jeg åpnet øynene mine, men det var ingen der. Igjen hørte jeg stemmen men jeg kunne ikke se noen. Drømte jeg? Med ett fikk jeg høre en setning som skulle forandre livet mitt. «Miriam, det trenger ikke være sånn.» Jeg vet ikke hva som skjedde, men det var som om noen skrudde på et lys inni meg som jagde angsten bort. Bare fordi jeg en dag hadde våknet opp med angst, så betød ikke det at det trengte å være sånn for alltid!

Kanskje har du ting i livet ditt som føles ut som de kommer til å være der for alltid. Kanskje er det relasjoner, sykdommer, eller andre ting. Da er det noe jeg vil si til deg: «Det trenger ikke være sånn!» Vi er sønner og døtre av en allmektig far, han som har skapt både oss og resten av verden. Vi er fri! «Får da sønnen frigjort dere, da blir dere virkelig fri» Johannes 8:36