Publisert: 28 November, 2017 kl.
Redigert: 28 November, 2017 kl. 12:56

Frik har betydd alt for meg

28

November, 2017

Skrevet av: Ruben Sandvik

Frik har betydd alt for meg. Jeg har vokst opp i en kristen familie, noe som har ført til at jeg har gått i kirken så lenge jeg kan huske. Systemet for barn i kirken var sånn at vi ble delt inn i grupper etter alder. Dermed, så snart jeg var gammel nok til å forlate ”Noas Ark” og bli med i Frik, gjorde jeg det.

Grunnen til at Frik har hatt en så stor betydning for mitt liv, er fordi det er på Frik jeg følte den trygge rammen som gjorde at jeg kunne vokse i min tro. Noe så simpelt som at det var et band som spilte på scenen gjorde at lille Ruben forelsket seg i stedet. Drømmen var å spille på den scenen en gang. Ganske tidlig etter at jeg hadde startet på Frik ble jeg spurt om å spille piano i et lovsangsteam. Haha! Som mange av dere sikkert skjønte, skjedde ikke det. Men et år senere fikk jeg prøve meg på gitar i lovsangsteam. Det føltes bedre!

Ruben har vært med å lede lovsangen i Frik i flere år.

Foto: Silje Løvdal

Jeg fikk også mitt første møte med Den Hellige Ånd på Frik. Det var på Friktur i 2013, og jeg hadde hatt en fantastisk uke med godt fellesskap. Lørdagskveld ble det bestemt at det skulle være en ”firetunnel”. Dette hadde jeg ikke vært med på før, men skjønte at folk skulle be for meg mens jeg gikk gjennom ”tunnelen”. Jeg stilte meg i kø, mens jeg lovsang for full hals, lo og smilte konstant fordi jeg syntes lovsangen var så bra. Jeg gikk smilende og full av latter inn i firetunnelen, og kom gråtende ut igjen. Jeg ble så berørt av Den Hellige Ånd at jeg gråt i 30 minutter. For å sette litt ord på det som skjedde; så følte jeg en glede og en så stor takknemlighet inni meg at jeg ikke visste hvordan jeg skulle reagere. Jeg hadde ikke kontroll, og tårene fossa. Den kvelden bestemte jeg meg for å følge Jesus, og være en kriger i hans hær. Litt senere samme kveld fikk jeg også tungetale. Turene Frik arrangerer er de beste arenaene for å slippe seg løs og ta i mot det Gud har for dere.

“Jeg ble så berørt av Den Hellige Ånd at jeg gråt i 30 minutter.”

Tilbake til gitar og lovsang – i og med at gitar var det jeg kunne best kom det mer naturlig for meg å spille enn piano, og jeg blomstret i lovsangsteamet. Det er her jeg har vokst mest; disse øvelsene før Frik, der andre gitarister fra samme, eller andre, lovsangsteam har delt sine metoder og triks med meg. For hver nye ting jeg lærte meg på gitaren, kom jeg et steg nærmere Gud i selve lovsangen på Frik. Ettersom jeg ble bedre på ”lovsangsgitargrep” klarte jeg å fokusere mer på lovsangen i seg selv. Det var først da jeg forstod hvor mye lovsang egentlig betydde for meg. Jeg ble så glad i lovsangen på Frik at jeg bestemte meg for å sette av et helt år til lovsang og Gud.

Nå har jeg gått et halvt år på lovsangslinjen til Acta Bibelskole i Stavanger og jeg stortrives! Alt dette startet på Frik – en trygg arena der alle var/er brødre og søstre, og backer hverandre.