Publisert: 19 July, 2019 kl.
Redigert: 19 July, 2019 kl. 19:27

Er livet en oppgave, eller en gave?

19

Juli, 2019

Skrevet av: Halvor Hammersbøen

“Ser du livet som en oppgave, eller som en gave?” spørsmålet til forkynner Siri Iversen må ha landet som et brak i hjertene til deltagerne på Visjon-sommerleir i Stavern.

Selv hørte jeg ikke spørsmålet. Jeg fikk kun med meg smuler og bruddstykker av den treffende talen da jeg var opptatt med å underholde min 1 år gamle gullgutt. Birgitte derimot fikk med seg det hele, og gjenfortalte begeistret hovedpoengene til meg. Og jeg syntes det Siri Iversen trakk frem er såpass viktig at jeg også ville dele noen av tankene med mine kjære Frikere som i øyeblikket er spredt over alle feriehauger i sommervinden.

Bare å nyte sommerferien! Hver dag er en gave fra en god Pappa!

Foto av: Krister Sørbø

Vi kristne kan veldig lett oppleve livet som en oppgave. Vi skal dele troa vår, vinne mennesker for Jesus, tjenestegjøre i ungdomsarbeidet, lede lovsang, styre lyd, ønske folk velkommen, arrangere konkurranser og leker, drifte kafeen – listen ender aldri. I tillegg skal vi prestere på skolen, gjerne ha en jobb, og sette oss klare mål for fremtiden – denne listen ender heller ikke. Men når livet kun blir en oppgave for oss blir vi fort veldig slitne. Da blir livet en byrde.

Jesus sa: “Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile. Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er mild og ydmyk av hjertet, så skal dere finne hvile for deres sjel. For mitt åk er godt og min byrde lett.” (Matteus 11,28-30). Jesus kom for å ta byrdene fra oss og gi oss sin byrde – en byrde som var lett. Jesus levde som Guds sønn, og hadde som utgangspunkt i sitt liv at Han var høyt elsket og godt likt av pappaen sin. Det er et godt åk å bære!

 

“Jesus sa IKKE: jeg har kommet for at dere skal ha oppgaver og oppgaver i overflod. Han sa liv!”

Livet er en god gave fra en god Gud. Vi ble skapt av kjærlighet for kjærlighet. Jo fortere vi begynner å forstå dette, og se på livet som en gave istedenfor en oppgave, jo enklere blir det å hvile og nyte hver dag som Gud gir oss. “For all god gave og all fullkommen gave kommer ovenfra, fra ham som er himmellysenes Far. Hos ham er det ingen forandring eller skiftende skygger.” (Jakob 1,17). Gud forandrer seg ikke – hans hjerte har alltid vært og vil alltid være FOR oss, ikke i mot oss. Han har gitt oss livet som gave for at vi skal nyte det, og som skaperen av livet vet Han også hvordan det best skal nytes. Men det er et annet innlegg… poenget nå er at du må ta på deg Jesu byrde, og begynne å se livet som en god gave fra Pappa Gud. “Fienden har kommet for å stjele, drepe og ødelegge, men jeg har kommet for at dere skal ha liv og liv i overflod.” (Joh 10,10). Jesus sa IKKE: “Jeg har kommet for at dere skal ha oppgaver og oppgaver i overflod.” Han sa LIV!

Livet er først og fremst en gave! Når vi forstår dette og hviler i den samme sannheten som Jesus gjorde: at vi er sønner og døtre av en god Pappa – først da er vi klare til å ta fatt på livets store oppgave. Nemlig å utbre Guds Rike på jord.

“Gå ut i all verden og forkynn evangeliet for all skapning. De som tror og blir døpt skal bli frelst, men de som ikke tror skal bli fordømt. Og disse tegn skal følge den som tror: i mitt navn skal de drive ut onde ånder, de skal tale nye tungemål, og de skal ta slanger i hendene. Og om de drikker dødelig gift skal det ikke skade dem, og når de legger hendene på syke skal de bli friske.” (-Jesus i Markus 16:15-18).