Publisert: 15 July, 2018 kl.
Redigert: 15 July, 2018 kl. 22:41

Ikke glem hvem du er!
15
Juli, 2018
Skrevet av: Halvor Hammersbøen
Jeg satt i en bil full av kompiser på vei til bibelskolen. Det var helt i starten av skoleåret og forventingene var mange. Plutselig hørte jeg Gud snakke til meg som en krystallklar tanke inni hodet mitt: “Halvor, jeg kjenner deg bedre enn du kjenner deg selv, og dette året skal jeg vise deg hvem du er!” Den enkle, men kraftfulle setningen markerte starten på en livsforvandlende reise.
I løpet av livet vil mange prøve å fortelle deg hvem du er. Noen vil bygge deg opp, andre vil rive deg ned. Vi prøver gjerne å holde fast på de gode tingene, og kaste fra oss de kjipe – noe som ofte er lettere sagt enn gjort. Men midt oppi denne smørja av folk og ting som prøver å definere hvem du er, og sette deg i en boks, finnes det faktisk en sannhet. Det finnes en sannhet om hvem du er, og det finnes en løgner som er livredd for at du skal få vite den.
Midt i sommerheten er det viktig å fortsatt holde hjertet vendt mot Han som er meningen med livet!
I Johannes 8,44 sier Jesus dette om djevelen: “…Han har vært en morder fra begynnelsen av og står utenfor sannheten, for det finnes ikke sannhet i ham. Når han lyver taler han ut fra sitt eget, for han er en løgner og løgnens far.” Vi har alle hatt negative tanker om oss selv. Vi har alle tenkt at vi er for dårlige til noe, at vi ikke ser bra nok ut, at vi ikke er pene eller kjekke nok, at vi ikke er flinke nok, at vi ikke er verdt noen ting, at ingen vil være venn med oss, at ingen bryr seg om oss… det stopper aldri. Noen av oss kjemper med slike tanker daglig. Men dette er løgner fra løgnens far, djevelen, som prøver å gjøre hva som helst for at du ikke skal forstå hvem du egentlig er.

Sannheten om deg er at du ble skapt i Guds bilde (1. Mos 1,27) på underfullt vis (Salme 139,14) til å være Gud lik (1. Joh 4,17). Du aner ikke hvor unik og verdifull du er! Jesus definerte din verdi da han betalte for deg med blod på korset! Dette er sant om alle mennesker. Hvert eneste menneske representerer en unik bit av Guds hjerte som kommer fram i deres personlighet og væremåte. Hva med å tenke litt mindre på de løgnene om alt du ikke er bra nok på, og tenke litt mer på sannheten om hvilke unike ting Gud har lagt ned i deg.

“Du aner ikke hvor unik og verdifull du er!”
Da jeg i løpet av min tid på Bibelskolen var midt oppi denne reisen hvor Gud ønsket å fortelle meg hvem jeg egentlig er, skjedde de merkeligste, mektigste ting. Veldig ofte mens vi var i lovsang og jeg sang for full hals for å ære Jesus, kunne jeg plutselig få en sterk fornemmelse av at Gud sang lovsangene tilbake til meg. Det høres helt sprøtt ut, men det traff meg så veldig i hjerte – Gud erklærte sin kjærlighet til meg gjennom de sangene som egentlig bare Han fortjener. Gud byttet ut ødeleggende løgner jeg trodde på; for eksempel at Han løp fra meg hvis jeg ikke hang med i svingende på det Han gjorde. Hele livet mitt, fram til dette punktet, var jeg kjempe redd for å skuffe Gud. Plutselig talte Han tydelig til meg og sa: “Halvor, jeg løpet aldri fra deg.” Sannheten var at Gud vil heller gå en ekstra runde med meg så jeg virkelig lærer og blir forvandlet, Han ønsker virkelig å ha meg med på det Han gjør.

Det finnes en sannhet som er felles for alle mennesker: vi er Guds elskede barn! Også finnes det sannheter som er unike og personlige for hver enkelt av oss. Denne sommerens Frik-utfordring er følgende: minn deg selv på den viktigste sannheten – at du er høyt elsket av Pappa Gud! Bruk deretter tid med Han og spør hvilke løgner du tror på som Han ønsker å bytte ut med livsforvandlende sannheter som er unike for deg. Du er kalt til å forvandle verden, og det starter med at du lar Gud minne deg på hvem du egentlig er!