Publisert: 5 June, 2019 kl.
Redigert: 5 June, 2019 kl. 19:28

Å leve med Gud

5

Juni, 2019

Skrevet av: Tommy Klophmann

Å vokse opp i et trygt miljø med venner som virkelig setter pris på den du er, det er verdifullt. Min troshistorie startet med mange fine leirer i ferier som senere har vært med på å forme hvem jeg er.

Jeg er nå 19 år og lever i tro på at Gud har en plan for mitt liv og det er for eksempel derfor jeg har blitt en del av frikmiljøet. Jeg har alltid trodd at det har vært noe ubeskrivelig som passer på, men det var ikke før jeg begynte i 10. klasse jeg virkelig forstod hva det var og tok i mot Jesus. Siden dette har livet med Gud bydd på utallige opplevelser og gleder som jeg kan dele med andre.

Jeg begynte å gå fast på frik i midten av 10. klasse og har siden det vært der så mange fredager som mulig frem til jeg starta på Folkehøgskole. Frik har virkelig vært med på å gi meg et bedre forhold til Gud, og gjort slik at jeg nå er trygg på hvem jeg er. Gjennom Frik har jeg opplevd helbredelser, møter med Gud, fellesskap og eierskap og jeg har fått venner for livet. Det er et sted hvor vi kan komme uansett hvordan uka har vært og start litt på nytt. De første åra var jeg der bare som en «deltager» men etter ca. 2 år ble jeg utfordra til å bli møteleder. Etter mange tanker frem og tilbake bestemte jeg meg, i samarbeid med Gud, om at jeg skulle gå for det. Dette førte til nye veier.

Tommy var en morsom og livlig møteleder på Frik, og flink til å se og prate med folk.

Foto: Håkon Sandvand

Det å ta et ekstra skritt inn i Frikmiljøet og begynne å ta litt mer eierskap og ansvar ble en stor utfordring. Når du står på scenen blir du et kjent fjes for de fleste. Dette gjør at publikum føler de kjenner deg bare fordi de kan navnet ditt. For meg da, som ikke er veldig god på navn, ble dette en liten utfordring. Du føler jo litt på det at du skal kunne alle navnene og burde snakke med så mange som mulig i løpet av en kveld. Dette er noe av det som er så fint med Frik. Her er vi en familie og selv om du kanskje ikke kan navnene på alle, er det en annen som kan det. Det å bare stå og snakke sammen gjør kanskje at en person ble sett den kvelden, og kanskje ble det ukas høydepunkt for denne personen. For i Frik så støtter vi hverandre – vi bygger opp, ikke ned.

Da jeg tok imot Jesus som 15 åring visste jeg ikke helt hva jeg gikk til. Jeg visste at kristendommen var veien jeg ville gå, men hva det betydde for livet mitt videre var ikke i mitt hode. Som de fleste andre starta jeg friskt! Leste mye i bibelen, gikk på mange møter og var der det skjedde. Men etter en stund begynte kreftene å tære på. Noe som i mine øyne var feil for Gud skal jo gi deg krefter og ikke ta de. Da ikke krefter og lyst strakk til så begynte jeg også å legge vekk bibelen mer og mer, og jeg prøvde ikke å finne nye måter å koble med Gud på. Så i en periode datt jeg litt ut av det å være kristen selv om jeg var på Frik på fredager og med kristne venner i helgene.

“Gjennom Frik har jeg opplevd helbredelser, møter med Gud, fellesskap og eierskap og jeg har fått venner for livet.”

På Frikleir i 2017 fikk jeg et nytt møte på Jesus. Under lovsangskonserten på lørdagskvelden følte jeg at jeg skulle gå til forbønn, så det gjorde jeg. Jeg ble møtt av en hyggelig dame som startet med å stille noen enkle spørsmål. Det ene var: Hva vil du jeg skal be for? I all beskjedenhet svarte jeg: Koble bedre med Jesus. Vi startet å be, og etter en kort tid fikk jeg en følelse av ro i kroppen og en varme som spredte seg rundt. Etter en liten stund ba damen om at Gud skulle vise meg hvordan jeg skulle koble på Han i hverdagen. Svaret jeg fikk var at jeg måtte finne ut hvordan jeg selv kunne koble med Gud. Alle er jo forskjellige. For noen er det gjennom møter eller å lese i bibelen, for andre er det gjennom bønn. For meg ble det gjennom lovsang og hverdagslivet.

Mitt kristne liv har gått mye opp og ned. Alt fra å kjenne Guds kraft i kroppen og virkelig ha en sterk tro til følelsen av å gå alene og at troa svekkes. Men er det èn ting jeg har lært av min vandring med Gud hittil, så er det at han ALLTID er der. Uansett. Du må finne din måte å koble med han på, og så vil også du få en fantastisk reise med masse opplevelser.

Avslutter med mitt favoritt bibelvers for tiden:

Matteus 7:7-8

Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det lukkes opp for dere. For hver den som ber, han får, den som leter han finner, og den som banker på, skal det bli lukket opp for.