Publisert: 17 January, 2018 kl.
Redigert: 19 February, 2018 kl. 23:59

Gud forandret alt

17

Januar, 2018

Skrevet av: Christian Otterbeck Pedersen

Jeg er født og oppvokst i en kristen familie og var med på mange kristne aktiviteter, møter og leirer. Men jeg skjønte aldri at det å være kristen var å leve hele livet sitt for Gud, og gi alt til Han. Jeg tenkte på Gud når jeg var på møter og leirer, men ellers tenkte jeg ikke så mye på han.

På de fleste møtene jeg var på, spurte taleren om det var noen som ville ta imot Jesus. De skulle rekke opp hånden. Jeg syntes at det å ta imot Jesus hørtes så skummelt ut at jeg aldri lurte å rekke opp hånden. Jeg lurte på hva som ville skje med meg om jeg gjorde det. Jeg rakk ikke opp hånden selv om jeg trodde på Gud. Men så på et møte turte jeg det plutselig. Det var på tenleir med Betania Tønsberg, den menigheten som jeg gikk i da, da turte jeg å rekke opp hånden. Også kunne de som ville døpe seg skrive seg opp på en lapp også skulle de bli kontaktet senere.

Senere ringte pastoren i Betania meg. Alle som skulle døpe seg møtte opp på Betania for å snakke om dåp og om hvorfor vi ville døpe oss. Så døpte jeg meg på menighetsweekend med Betania; det var høsten 2010. Jeg merket egentlig ikke noe forskjell etter at jeg døpte meg, men Gud gjorde nok store ting inni meg for det. Allikevel oppførte jeg meg ikke noe annerledes enn det jeg gjorde før jeg døpte meg. Jeg levde akkurat som jeg hadde gjort før. Jeg trodde på Gud, men jeg ga ikke hele livet mitt til Jesus selv om jeg hadde blitt døpt.

Men så på høsten 2012 begynte jeg i Frik, ungdomsarbeidet til Frikirken i Tønsberg. Det har forandret meg mye. Det skulle være misjonstur til Estland sommeren 2014, og først var jeg veldig usikker på om jeg skulle bli med. Men jeg ble med til slutt. Jeg tenkte at hvis jeg ikke ble med så ville jeg ikke få levd et like spennende Kristenliv, så det var en mulighet som jeg bare måtte ta. Og det angrer jeg ikke på akkurat! Det var en helt fantastisk misjonstur, hvor jeg opplevde mye fantastisk med Gud. Den turen forandret meg helt. Vi var på gaten og ba for folk og vi så helbredelser.

Christian (i midten mellom sine gode venner Stine og Reza) er en av de i Frikmiljøet som virkelig har hjertet i brann for Jesus! Han har startet sin egen blogg: www.jesusfreaksnorge.blogg.no og til høsten skal han starte på Bergen Bibelskole.

Fotokredit: Selfie!

En gang kort tid etter misjonsturen syklet jeg hjem fra fotball trening. Da fikk jeg en følelse av at jeg bare lengtet etter Gud, og at det jeg virkelig ville var å følge han. Så nå lever jeg et veldig spennende og fantastisk kristenliv, og jeg opplever ofte nye ting med Gud. Gud jobber i meg og forandrer meg hele tiden til det bedre, sånn at jeg kan bli mer lik den som jeg var ment å være helt fra starten av. Gud er bare så fantastisk god, Han sendte Jesus, sin eneste sønn får å dø på et kors for våre synder, slik at vi kunne få evig liv. Er ikke det fantastisk? Jesus tok den straffen, slik at vi kunne gå fri. For Gud elsker oss så høyt at han gav det kjæreste han hadde.

“For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin eneste sønn, for at alle de som tror på han ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. For Gud sendte ikke sin sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved ham.” Johannes 3,16-17

“For Gud elsker oss så høyt at han gav det kjæreste han hadde.”

Så høyt elsker Gud deg og meg at han sendte Jesus for å dø på korset for våre synder, tror du på det? Da Jesus døde på korset revnet det tykke forhenget til det innerste rommet i tempelet, der som ingen kunne komme inn. Forhenget revnet slik at vi kunne få full tilgang til vår himmelske Far. Gud sendte Jesus til jorden for at han skulle dø på korset for våre synder og han sto opp igjen slik at vi kunne komme til Gud. Dødsriket kunne ikke holde på Jesus, for han var syndfri. Han gikk inn i dødsriket og hentet det som djevelen hadde tatt fra oss mennesker og kom seirende ut og overvant døden.

Så mye elsker Jesus oss – og han vil bli kjent med deg! Så hva venter du på? Hvis du enda ikke har tatt imot Jesus så er dagen i dag en veldig fin dag å gjøre det på. Jesus er bare god, og han elsker alle, og har lyst til å bli kjent med alle og har lyst til å bruke tid med deg hele tiden. Så hva venter du på? Du må ta imot Jesus, og ha han med deg i hverdagen. Når jeg føler meg i dårlig humør så hjelper det alltid å bruke tid med Gud. Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten Gud. Livet med Gud er det beste livet som du kan ha. Det er dette jeg vil dele med dere. God bless.