Publisert: 3 January, 2018 kl.
Redigert: 3 January, 2018 kl. 18:47

Å vokse nærmere Gud
3
Januar, 2017
Skrevet av: Øyvind Mathias Fadum
Jeg heter Øyvind, er 19 år og akkurat nå bor jeg i Redding i California, hvor jeg går på bibelskole. Men veien hit har vært lang og lærerik. La meg fortelle deg litt om min historie med Gud, og hvordan FRIK har vært med på å forme den!
Til tross for at jeg vokste opp i en god, kristen familie, kjente jeg ikke til Gud som en kjærlig far de første 13 årene i livet mitt. Det å kalle seg kristen på skolen var vanskelig, for jeg ble alltid stilt så mange spørsmål som jeg ikke hadde svar på. Jeg var usikker på meg selv og min identitet, og slet med å skaffe meg venner på skolen. I frykt for å bli såret av andre, holdt jeg folk på avstand, og såret heller dem om de kom for nær meg.

Selv om ikke jeg kjente Gud, kjente Gud meg! På en sommerfestival i 2011 fikk jeg en helt ny opplevelse av Han. Overveldet av hans kjærlighet, og med en helt ny forståelse av hvem Han var, ga jeg hele livet mitt til han, uansett hva det måtte koste. Gud ga meg blanke ark, han tilga meg for alle jeg hadde såret, og fjernet all frykt og aggressivitet jeg bar på. Jeg hadde enda ikke forstått min fulle identitet i Jesus, men jeg hadde fått et glimt, nok til å gradvis begynne å tro på meg selv.

Etter denne sommeren kom jeg inn i FRIK-miljøet. Som åttendeklassing ble jeg invitert med på et møte, og skjønte umiddelbart at dette var stedet for meg. FRIK ble et hjem, en familie og en selvfølge på fredagskveldene. Her fikk jeg lære mer om meg selv, om Gud og om Guds plan for livet mitt. FRIK ble et trygt sted hvor jeg kunne møte Gud og vokse i min relasjon med han.

Øyvind har virkelig vokst med Gud i løpet av årene på Frik. Nå går han 1. året på Bethel School of Supernatural Ministry i California.
Foto: Ole Sebastian Ribe
Jeg har lyst til å dele de to områdene i FRIK jeg føler hjalp meg mest til å vokse. Nemlig lovsang og tjeneste. Alle talene opp igjennom hadde naturligvis også stor innvirkning på meg, så jeg vil absolutt anbefale deg å ha forventninger og ta notater av dem. Men for nå, la oss se på de to, lovsang og tjeneste:

1. Lovsangen var noe av det mest utfordrende de første årene i FRIK. Når noe virker utfordrende gir det ofte rom for å vokse, og det gjorde absolutt lovsangen for meg. Jeg var (og er) ikke spesielt glad i å synge, og følte meg ofte ukomfortabel under lovsangen. Først når jeg forsto hva lovsang er, og at det handler om meg og Gud, begynte jeg å tørre å slippe meg fri. Lovsang handler om å prise og takke Gud for hva han har gjort i livet ditt, og om å feire de gledene du går igjennom. Når vi lovsynger kommer vi foran Guds trone med takk, og samtidig som vi bruker tid med han gir vi han mulighet til å forvandle oss. Når jeg turte å glemme de rundt meg, og bare fokusere på Gud, opplevde jeg en unik kobling med Han som i løpet av årene har vært helt sentral i byggingen av min relasjon med Gud. Lovsangerne og teknikerne på FRIK er utrolig dyktige. Vær takknemlig og utnytt lovsangen til å vokse i din relasjon med Gud!

2. Tjeneste. I løpet av mine seks år var jeg med i to ulike tjenester, Connect og møteledelse. Begge deler var utfordrende på sine områder, og igjen, en stor grunn til at jeg har vokst mye på det. Jeg ble med i Connect-teamet i løpet av mine to første år i FRIK. Da jeg ble med var jeg fortsatt noe usikker på min egen identitet og var absolutt ikke typen som gikk rundt og snakket med alle jeg møtte på. Akkurat det var oppgaven i dette teamet (å connecte), noe som naturligvis gjorde det utfordrende for meg.

Fire år senere ble jeg med i møteleder-teamet. Dette var en drøm som Gud hadde plantet i meg, men som var ekstremt utfordrende å gå på. Min erfaring fra begge tjenestene er at i tillegg til å tjene, som er superviktig i seg selv, gir Gud deg mulighet til å vokse på et område han vet du har godt av.

“FRIK ble et trygt sted hvor jeg kunne møte Gud og vokse i min relasjon med han.”
Når jeg ser tilbake, er det lett å se hvor mye jeg endret meg og vokste på de seks årene jeg gikk i FRIK. Og det jeg ønsker for deg også, er at du skal vokse i din relasjon til Gud gjennom FRIK. Kom på møtene med forventning til hva Gud skal gjøre i livet ditt, og du kommer til å bli overrasket! Vær åpen og klar for utfordringer, for de kommer til å hjelpe deg med å vokse!

Og så er det sånn med Guds rike, at når du får en smakebit blir man bare mer nysgjerrig, og jo mer man spiser jo mer sulten blir man. Så etter seks år i FRIK dro jeg til California for å gå på bibelskole, med ett fokus; å fortsette å vokse enda nærmere Jesus!!

Dere skal vokse i nåden og i kjennskap til vår Herre og frelser Jesus Kristus. Ham være ære, nå og til evighetens dag! Amen. (2. Peter 3,18)